Search This Blog

Tuesday, June 14, 2011

Anak hilang: Ibu rayu pulang
LENGGONG - “Pulanglah Adli, ibu merindui kamu,” demikian rayuan seorang ibu, Haridah Binti Mat Jali, dari Lenggong kepada anaknya, Muhamamd Adli Bin Mohd Saidi, 20, yang menghilangkan diri sejak 6 Jun lalu.

Kehilangan remaja lelaki yang mesra dengan panggilan Adli berkenaan disedari keluarganya kira-kira jam 10 pagi Isnin lalu selepas didapati tidak pulang ke rumah setelah keluar menghadiri kelas di GiatMARA Lenggong.

Haridah berkata, anaknya keluar dari rumah dengan hanya berpakaian uniform GiatMARA.

Menurutnya, anaknya itu agak lembam dan juga kurang bergaul dengan rakan seusianya menjadikan dia tidak mempunyai rakan karib.

“Setahu saya, kami tidak mempunyai sebarang masalah keluarga melainkan anak saya ini kurang bergaul mesra dengan orang ramai.

“Saya amat risau dengan kehilangannya kerana anak saya ini kurang pengetahuan berkenaan dengan selok-belok kawasan khususnya di bandar,” katanya.

Katanya, bimbang sesuatu kejadian tidak dingini berlaku kepada anaknya, dia bertindak membuat laporan polis di Balai Polis Lenggong.

“Saya merayu kepada orang ramai yang terlihat kelibat anak saya ini, supaya dapat menghubungi saya dengan segera atau mana-mana balai polis berdekatan,” katanya.

Sementara itu, ketika dihubungi, pihak Balai Polis Lenggong mengesahkan menerima laporan kehilangan Adli.

Orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan remaja ini diminta untuk menghubungi Haridah di talian 019 - 552 7065 atau mana-mana balai polis berhampiran.
SH

No comments:

Post a Comment