Search This Blog

Wednesday, June 15, 2011

Ahli Parlimen diminta serah VCD lucah


KUALA LUMPUR: Satu lagi rakaman video seks bertajuk ‘Skandal Seks Mat Sabu’ yang didakwa membabitkan Timbalan Presiden Pas yang baru, Mohammad Sabu didedahkan Ahli Parlimen Ampang, Jumaat lalu.
Ahli Parlimen berkenaan, Zuraida Kamaruddin membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang Jaya selepas menerima cakera padat video (VCD) berkenaan yang diletakkan dalam peti surat rumahnya bersama surat palsu kononnya dikeluarkan Pas.

Beliau yang ditemui beberapa jam selepas membuat laporan itu, mengecam tindakan polis kerana masih belum mengesan dalang utama bertanggungjawab mengenai isu penyebaran VCD itu.
Katanya, isu sama membabitkan rakaman video seks yang didakwa mirip wajah Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim juga tidak selesai walaupun ia sudah berleluasa ke seluruh negara.

“Sepatutnya pihak polis sudah boleh mengesan siapa dalangnya namun sehingga kini tiada hasil siasatan dari semua laporan polis dibuat mengenai penyebaran VCD lucah ini,” katanya.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Ampang Jaya, Superintendan Md Nazri Zawawi berkata, sehingga kini siasatan kes itu tergantung selepas pihaknya tidak menerima sebarang petunjuk berhubung kes itu.
“Memang benar Ahli Parlimen itu tampil membuat laporan polis berhubung VCD yang dijumpai dalam peti surat rumahnya namun, beliau tidak menyerahkan salinan VCD terbabit kepada pihak polis,” katanya.
myMetro | Ahli Parlimen diminta serah VCD lucah

No comments:

Post a Comment