Search This Blog

Monday, May 9, 2011

Misteri mayat dalam longkang terjawabKUALA TERENGGANU - Misteri kematian seorang lelaki yang ditemui dalam longkang belakang bangunan baru Sekolah Kebangsaan (SK) Wakaf Tapai pada 5 Mei lalu terungkai, apabila polis mengesahkan lelaki terbabit mati akibat terjatuh bangunan.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Asisten Komisioner K Manoharan berkata, hasil bedah siasat yang dijalankan, kesimpulannya adalah selari, iaitu mangsa jatuh daripada bangunan tinggi, berdasarkan kecederaan yang dialami.

Menurutnya, mangsa didapati mendapat kecederaan pada tulang muka, rahang hancur, tengkoraknya pecah dan mengalami patah serta beberapa kecederaan lain pada badannya.

“Laporan pakar forensik mendapati mangsa jatuh dari bangunan tinggi kerana kesan kecederaan adalah sama dengan impak jatuh. Siasatan polis di tempat kejadian juga mendapati ada kesan saluran air pada bahagian bumbung yang tertanggal, berdeka�tan� dengan mayat.

“Kabel kilat yang diperbuat daripada logam yang terletak di bumbung juga didapati tertanggal. Kita percaya dia cuba mencuri kabel itu kerana dia mempunyai rekod penjara pada 2004 dan rekod dadah, termasuk yang akan dibicarakan pada 29 Mei ini,” katanya kepada pemberita di sini, semalam.

Menurut beliau, polis mengklasifikasikan kes ini sebagai mati mengejut, akibat terjatuh daripada bangunan tiga tingkat.

Sinar Harian pada 6 Mei lalu menyiarkan mengenai penemuan mayat seorang lelaki yang sudah berulat, dalam longkang belakang bangunan baru SK Wakaf Tapai, kira-kira jam 10.50 pagi.

Mayat lelaki terbabit yang berusia 40 tahun dan berasal dari Kampung Sungai Serai, Binjai Rendah itu dijumpai anak saudara lelakinya.

Dia dikatakan telah keluar dari rumah pada 1 Mei lalu dan memaklumkan untuk pergi menjerat burung, namun tidak pulang ke rumah dan keluarganya juga tidak membuat sebarang laporan polis.

No comments:

Post a Comment