Search This Blog

Tuesday, May 17, 2011

Isteri rayu suami kembalikan anak
KAMPUNG PERMAI – Seorang suami didakwa bertindak melarikan anak sendiri berusia lapan bulan daripada penjagaan isteri sejak 12 Mei lalu dirayu supaya memulangkan bayi berkenaan.

Siti Fairuz Abdul Wahab, 24, merayu agar suaminya dari Taman Seri Pekula, Tikam Batu mengembalikan anak mereka dengan selamat.

Menurutnya, ketika kejadian, dia bersama dua anak berada dalam jagaan keluarga di Kampung Permai, Sungai Petani dikejutkan kehadiran suami.

“Ketika itu dia bertindak kasar dengan mengambil anak, Muhammad Darwis Ikhram Abdullah yang sedang tidur,” katanya kepada Sinar Harian.

Siti Fairuz berkata, suaminya dipercayai menggunakan sebuah motosikal EX5 berwarna merah dengan khidmat seorang rakan melarikan diri.

“Saya diberitahu, mereka dihantar ke Tikam Batu berkemungkinan di rumah ibu mertua, tetapi apabila saya bersama anggota polis ke sana mendapati keduanya tiada di situ,” katanya.

Siti Fairuz menjelaskan, suaminya pernah bertindak memukulnya sehingga dimasukkan ke wad akibat mengalami kecederaan.

Menurutnya, dia sudah mendapat nasihat pelbagai pihak termasuk polis, Jabatan Kebajikan Masyarakat dan Pejabat Agama Islam dalam menangani perkara berkenaan.

“Saya bimbang keselamatan dan kesihatan anak yang masih kecil di samping khuatir suami bertindak menjual kanak-kanak itu bagi tujuan mendapatkan wang.

Bagi orang ramai yang mempunyai maklumat lanjut boleh menghubungi 012-5506634 atau menghubungi balai polis terdekat.
SH

No comments:

Post a Comment