Search This Blog

Saturday, April 2, 2011

Suri rumah kantoi miliki dadah
KUALA TERENGGANU - Lain dicari, lain pula yang dijumpa. Sepasukan polis dari cawangan Jenayah, Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Terengganu pada mulanya ingin menangkap seorang suri rumah yang disyaki terlibat dengan kes pecah rumah, malam kelmarin.

Bagaimanapun, setelah ditangkap di salah sebuah restoran di Pasir Panjang, wanita berusia 28 tahun itu didapati memiliki dua tiub pil kuda dan satu tiub berisi heroin.

Timbalan Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu, Superintendan Abdul Halim Mohd Ishak berkata, tangkapan itu dibuat kira-kira jam 11 malam, sewaktu suri rumah itu sedang asyik menjamu selera di sebuah restoran.

Menurutnya, wanita yang berasal dari Bukit Payong, Marang itu memang dicari susulan pernah terlibat dengan kes jenayah dan polis telah membawanya ke balai polis untuk siasatan lanjut.

“Kita telah jalankan ujian urin ke atasnya dan dia didapati positif dadah jenis pil kuda. Kita juga dapati dia mempunyai beberapa kes jenayah lampau, melibatkan penyalahgunaan dadah. Sekarang dia disiasat di bawah Seksyen 12 (2) dan Seksyen 15 (1) Akta Dadah Berbahaya 1952.

“Dia kini direman selama tiga hari, bermula semalam. Kita juga sedang membuat siasatan lanjut berhubung penglibatannya dengan kes pecah rumah yang kini dalam siasatan,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian, semalam.

Sinar Harian difahamkan, suri rumah itu baru sahaja keluar dari Penjara Pengkalan Chepa, Kelantan beberapa bulan lalu.

Dia dikatakan dipenjarakan atas kesalahan penyalahgu­naan­ dadah sebelum ini.
SH

No comments:

Post a Comment