Search This Blog

Thursday, April 21, 2011

Pengkid serang ibu kekasih

JOHOR BAHRU: Kemaruk cinta sejenis, seorang pelajar perempuan tingkatan lima nekad ponteng sekolah dan melarikan diri sejak 4 April lalu, dipercayai bersama pasangannya yang dikatakan turut meninggalkan rumah bermula tarikh sama.
Terdahulu, anak kedua daripada tiga beradik itu dinasihatkan keluarga supaya jangan terlalu rapat dengan dua ‘pengkid’ menyebabkan dua wanita berusia awal 20-an itu menyerang ibu remaja berkenaan.

Ibu mangsa, Noor Haniza Zainal Abidin, 39, berkata kejadian itu berlaku di depan rumahnya di Pasir Gudang, dekat sini, kira-kira dua minggu sebelum kehilangan anaknya, Noor Shafina Saleh Huddin, 17.

Menurutnya, sebaik mengetahui hubungan Noor Shafina dengan seorang pengkid bernama L, dia melarang mereka berkawan atas alasan Shafina masih belajar dan perlu menumpukan perhatian pada peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun ini.

“Bagaimanapun, dua minggu sebelum kehilangan Shafina, L datang bersama seorang lagi pengkid dan mereka mengamuk di depan rumah kami kerana tidak puas hati dengan tindakan saya melarang Shafina berkawan dengan L.

“Selepas itu, saya sangkakan mereka putus hubungan kerana Shafina hanya mendiamkan diri dan tidak menunjukkan sebarang perubahan.

“Bagaimanapun, kali terakhir bertemu Shafina ketika dia keluar untuk ke sekolah pada kira-kira jam 6 pagi 4 April lalu, dia tidak menegur saya dan saya mula curiga selepas dia tidak pulang seperti biasa pada jam 7 malam,” katanya.
myMetro | Pengkid serang ibu kekasih

No comments:

Post a Comment