Search This Blog

Thursday, April 21, 2011

Minta duit kena parang

GOMBAK: Gara-gara meminta wang jualan tanah rizab, seorang warga emas cedera di perut selepas dilibas dengan parang panjang dalam kejadian di Batu 8, Jalan Gombak, kelmarin.
Kejadian kira-kira jam 6.45 petang itu menyebabkan mangsa terpaksa menerima rawatan di Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Difahamkan, sebelum kejadian, mangsa yang dalam perjalanan pulang selepas melihat kebun durian terserempak dengan suspek yang tiba-tiba naik angin selepas diminta memberi sedikit wang hasil jualan tanah rizab berkenaan.

Mangsa, Aminuddin Sidek, 58, berkata ketika kejadian, dia menunggang motosikal bersama cucunya berusia 16 tahun dalam perjalanan pulang dari kebun sebelum terserempak suspek yang berusia 38 tahun yang kemudian menghalang laluan mereka yang ingin pulang ke rumah dengan kereta.

“Saya pada mulanya meminta dengan cara elok dan kebetulan berjumpa, saya ada bertanya padanya perihal mengenai wang jualan tanah yang dijualnya tiga tahun lalu,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Batu 9, di sini, semalam.
Aminuddin berkata, dia hanya meminta sedikit saja bahagian jualan itu kerana tanah seluas tujuh ekar itu sudah diteroka keluarganya sejak lebih 30 tahun lalu.
myMetro | Minta duit kena parang

No comments:

Post a Comment