Search This Blog

Wednesday, April 13, 2011

Mayat disangka ularALOR GAJAH - Seorang kaki pancing tidak menyangka objek yang disangka ular sawa telah membawa pertemuan kepada mayat seorang wanita yang hanya bercoli dan berseluar dalam tertiarap di Kolam Tadahan Air Macap Durian Tunggal, di sini, semalam.

Pemancing terbabit, Jamaluddin Nandoorkani, 26, berkata, dia yang tinggal di Johor, pertama kali memancing di kawasan itu bersama dua lagi sahabatnya tetapi ternampak objek besar dan pelik berwarna kuning kehitaman sebelum mendekatinya lebih kurang jam 1.40 tengah hari.

Menurutnya, pada mulanya dia mengesyaki objek berkenaan adalah ular sawa, lebih-lebih lagi dalam kawasan semak.

“Bagaimanapun, bau busuk yang kuat menyebabkan keinginan semakin memuncak untuk memastikan sama ada ia benar-benar ular sawa atau sebaliknya.

“Sebaik mendekati objek berkenaan, saya ternampak tangan manusia sebelum terpandang kepala dan menyebabkan saya terus berlari ketakutan ke arah dua rakan yang berada kira-kira empat meter dari tempat mayat ditemui,” katanya.

Jamaluddin berkata, sebelum ini dia sudah terhidu bau busuk tetapi tidak ambil peduli kerana menyangka bau perut ayam atau bangkai yang digunakan pemancing tetapi tidak menyangka ia adalah mayat manusia.

“Apabila tengok pertama kali, betul-betul macam ular sawa tetapi disebabkan rasa tak sedap hati, saya pun pergi lebih dekat dan ternampak mayat manusia yang sebahagian mukanya terbenam dalam air,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Superintendan Umar Ali Saifuddin Shaharudin mengesahkan, penemuan mayat wanita berusia dalam lingkungan 20 hingga 30-an tanpa identiti dan tidak dapat dikenal pasti berikutan tiada dokumen pengenalan diri ditemui bersama mangsa.

Menurutnya, baju dan seluar mangsa termasuk beg alat solek ditemui kira-kira 50 meter dari tempat mangsa ditemui.

“Kes masih diklasifikasikan sebagai mati mengejut,” katanya.

No comments:

Post a Comment