Search This Blog

Wednesday, April 13, 2011

Maut ketika balik dari tuisyenKUALA TERENGGANU - Dua lelaki maut termasuk seorang pelajar yang bakal menduduki Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) setelah motosikal yang dinaikimereka bertembung sesama sendiri dalam satu kemalangan di kampung Padang Nenas, Mengabang Telipot, malam kelmarin.

Dalam kejadian yang berlaku kira-kira jam 10.40 malam itu, kedua-dua mangsa yang terbunuh dikenal sebagai Muhammad Areiff Hamzah @ Alias, 17, dari kampung Darat Batu Rakit yang juga pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah (SM) Tengku Mizan, Batu Rakit dan Mohd Azmizi Aziz, 24, dari kampung Padang Nenas, Mengabang Telipot.

Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Zamri Shamsuddin berkata, kejadian berlaku apabila motosikal EX-5 yang dinaiki Muhammad Areiff gagal mengelak lalu bertembung secara bertentangan dengan motosikal Yamaha 125-Z yang dinaiki Mohd Azmizi.

“Ketika kejadian, Muhammad Areiff dalam perjalanan pulang ke rumah di Batu Rakit selepas menghadiri kelas tuisyen di Wakaf Tengah.

“Bagaimanapun apabila tiba di hadapan stesen minyak Shell kampung Padang Nenas, motosikal yang dinaikinya gagal mengelak lalu bertembung dengan motosikal Mohd Azmizi yang keluar secara tiba-tiba di kiri jalan,” katanya, semalam.

Zamri berkata, kedua-dua mangsa yang mengalami kecederaan dalaman, kepala dan patah kaki meninggal dunia di tempat kejadian.

Mayat mereka dihantar ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) untuk dibedah siasat.

No comments:

Post a Comment