Search This Blog

Tuesday, April 5, 2011

Kesal ditipu pusat penjagaan kulit terkenalKUANTAN – Gara-gara mahu merawat wajah, seorang lelaki berusia 33 tahun sanggup membayar sebanyak RM15,000 kepada sebuah pusat penjagaan kulit antarabangsa di bandar ini.

Bagaimanapun, selepas 12 kali mendapatkan rawatan, Muhd Nur Syam Asmawie Yaacob mendakwa wajahnya masih tidak berubah.

Katanya, pengurusan pusat kecantikan itu juga tidak memaklumkan harga sebenar setiap kali dia mendapatkan rawatan dan hanya diminta membuat pembayaran mengikut kemampuan pihak terbabit.

“Pada mulanya saya difahamkan pusat kecantikan itu menawarkan satu rawatan percuma namun konsultan kecantikan menawarkan rawatan lanjut yang menarik minat saya untuk mendapatkan perkhidmatan berkenaan.

“Mungkin kerana jenamanya terkenal di seluruh negara, saya yakin dengan produk dan rawatan yang ditawarkan tetapi perkara sebaliknya berlaku,” katanya ketika membuat tuntutan di Tuntutan Tribunal Pengguna Malaysia di sini, semalam.

Muhd Nur berkata, konsultan itu meminta bayaran rawatan sebanyak RM600 dan mereka menyediakan 12 kali perkhidmatan tanpa memaklumkan harga sebenar pakej yang ditawarkan.

“Saya terkejut dengan harga keseluruhan pakej yang bernilai RM12,300 tetapi semua rawatan itu tidak berbaloi kerana tiada perubahan pada wajah saya.

Dia juga mendakwa tidak pernah menerima resit pembayaran selepas membayar perkhidmatan sebaliknya disimpan pusat penjagaan kulit itu.

Muhd Nur menerima rawatan muka dan membeli produk minuman cologen serta penjagaan kulit tambahan berjumlah RM 2,705.70 bermula dari 2 November 2008 hingga 26 Februari 2009.

Bagaimanapun, tuntutannya di Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia (TTPM ), semalam diterima dan pusat penjagaan kulit itu diperintahkan membayar sebanyak RM2,000 dalam tempoh 14 hari.
SH

No comments:

Post a Comment