Search This Blog

Friday, April 29, 2011

Jumpa mayat dalam keretaBUTTERWORTH - Pekarangan Hospital Pakar Bagan di Jalan Taman Bagan di sini yang sebelum ini tenang bertukar gempar apabila mayat seorang lelaki ditemui dalam kereta di bahagian belakang bangunan utama hospital berkenaan, lewat petang kelmarin.

Mayat Ho Kow Kia, 49, dari Mak Mandin ditemui terkulai di bahagian tempat duduk pemandu dalam kereta Proton Saga oleh seorang pekerja hospital swasta itu pada jam 7 malam semalam sebelum dilaporkan kepada polis.

Pihak polis yang tiba di tempat kejadian mendapati Kow Kia, seorang pekerja kontrak meninggal dunia kira-kira sejam sebelum mayatnya ditemui dan hasil siasatan awal mendapati mangsa maut kerana tersedut asap ekzos keretanya.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Zulkifli Alias yang dihubungi berkata, pihaknya menemui satu lingkar paip getah yang disambungkan kepada ekzos keretanya ke dalam kenderaan itu melalui pintu belakang sambil enjin kereta dihidupkan.

“Pintu dan tingkap kereta itu tertutup manakala hujung paip getah itu pula dihalakan ke mukanya.

“Kita percaya sebab kematiannya kerana tersedut asap ekzos. Bagaimanapun mayat mangsa dihantar untuk bedah siasat di Hospital Seberang Jaya untuk mengetahui punca sebenar kematiannya,” katanya.

No comments:

Post a Comment