Search This Blog

Tuesday, April 26, 2011

Gudang barang samun terbongkar

ANGGOTA polis menunjukkan sebahagian daripada barangan elektrik pelbagai jenis dipercayai disamun yang ditemui disimpan di sebuah gudang di Taman Sentosa Perdana, Klang, hari ini. - Foto Zailani Ahmad
KLANG — Polis Selangor menemui sebanyak 311 unit barangan elektrik pelbagai jenis bernilai lebih RM200,000 dipercayai disamun di sebuah gudang di Taman Sentosa Perdana di sini petang semalam.
Ketua Polis Daerah Klang Selatan, ACP Mohamad Mat Yusop berkata, soal siasat ke atas seorang lelaki warga Nigeria berumur 37 tahun telah membawa polis ke gudang itu kira-kira pukul 5 petang.
Beliau berkata, pemeriksaan ke atas gudang tersebut menjumpai sebanyak 116 unit televisyen pelbagai jenama dan saiz, 48 pemain cakera video (DVD), 21 unit peti ais jenama Sanyo pelbagai saiz, empat unit ketuhar gelombang mikro jenama Sanyo, tiga unit radio jenama Akustik dan 119 buah cerek aluminium.
"Suspek warga Nigeria terbabit telah ditangkap semalam bersama 12 lelaki dan seorang perempuan warga tempatan yang disyaki terlibat dengan kes samun barangan kargo mengikut Seksyen 395/397 Kanun Keseksaan.
"Gudang itu dipercayai telah disewa oleh warga Nigeria itu untuk menyimpan barangan tersebut. Turut ditemui disimpan di dalam tiga buah peti ais ialah barangan lain seperti lampin pakai buang dan makanan lain,” katanya dalam sidang media di sini hari ini. — Bernama

No comments:

Post a Comment