Search This Blog

Wednesday, April 13, 2011

Dua maut, kereta bertembung motosikal

SEREMBAN 12 April - Dua lelaki terbunuh dalam kemalangan membabitkan sebuah kereta dan motosikal di Jalan Pajam-Mantin, dekat sini tengah malam tadi.
Dalam kemalangan kira-kira pukul 12 tengah malam itu, penunggang motosikal, D. Jevan, 25, maut di tempat kejadian manakala pemandu kereta, Zakaria Zainal Chandra, 31, pula meninggal dunia ketika mendapat rawatan di wad kecemasan Hospital Tuanku Ja'afar (HTJ) dekat sini.
Menurut jurucakap polis, kejadian berlaku apabila Zakaria yang memandu kereta Perodua Kancil bersama dua lagi penumpang wanita sedang menghala ke Mantin dan bertembung dengan motosikal yang ditunggang Jevan dari arah bertentangan.
"Pertembungan itu mengakibatkan kereta berkenaan terbabas dan terbalik ke dalam longkang. Dua penumpang wanita berusia 20-an itu cedera ringan dan dirawat di HTJ.
"Kejadian itu berlaku ketika hujan lebat dan keadaan jalan juga licin serta gelap. Namun, kita masih menyiasat punca sebenar kejadian," jelasnya.
Pegawai Turus Trafik negeri, Supritendan Abd. Halil Hamzah ketika dihubungi di sini hari ini mengesahkan kejadian tersebut dan siasatan sedang dijalankan.

No comments:

Post a Comment