Search This Blog

Wednesday, April 13, 2011

Asal boleh lari

JOHOR BAHRU: Lapan penjenayah berhimpit dalam kereta Perodua Kancil untuk melarikan diri selepas cubaan memecah masuk sebuah kilang di kawasan perindustrian di Jalan Plentong 8 di sini, awal pagi kelmarin, digagalkan polis.
Dalam serbuan jam 4.15 pagi itu, 10 penjenayah yang datang dengan menaiki Proton Waja dan Kancil mengintai sasaran sebelum lari lintang-pukang apabila mendapati mereka dikepung polis.

Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff berkata, sebelum itu pihaknya menerima aduan mengenai kegiatan kumpulan pecah kilang yang aktif melakukan samun di kawasan berkenaan.

“Dua daripada penjenayah yang berusia 20 dan 47 tahun ditahan manakala lapan lagi rakannya melarikan diri dengan berhimpit dalam kereta Kancil.

“Dalam cubaan melarikan diri itu, penjenayah mengundurkan kereta ke arah anggota polis dan kami terpaksa melepaskan sedas tembakan ke arah kereta berkenaan,” katanya di sini, semalam.

Tiga motosikal milik polis rosak dirempuh kereta Kancil terbabit dan penjenayah dapat meloloskan diri.

Menurutnya, pihaknya mengekori kumpulan itu selepas mendapati mereka sedang mensasarkan sebuah kilang untuk dipecah masuk.

“Kami merampas sebuah motosikal Yamaha FZ150 yang dilaporkan hilang di Kulai, sebilah pisau pemotong kertas dan kerambit, serangkai kunci Proton Waja, sekeping surat pajak, dua jarum suntikan, jam tangan, tiga dompet dan pemutar skru,” katanya.

No comments:

Post a Comment