Search This Blog

Wednesday, April 13, 2011

Anak berhutang RM10 bapa pula dibelasah lapan lelaki


PORT DICKSON: Angkara wang RM10, seorang pemilik bengkel berusia 40 tahun parah ditetak sekumpulan lelaki bersenjatakan parang dalam satu kejadian di sebuah bengkel di sekitar Air Kuning, di sini, malam kelmarin.
Difahamkan, dalam kejadian kira-kira jam 8.30 malam, lapan lelaki berusia 29 hingga 31 tahun ke bengkel berkenaan untuk meminta wang daripada anak mangsa yang berhutang dengan salah seorang daripada kumpulan itu.

Bagaimanapun, anak mangsa berusia belasan tahun enggan memulangkan wang berkenaan menyebabkan suspek memukul remaja terbabit.

Ketua Polis Daerah Port Dickson, Superintendan Baljeet Singh berkata, menyedari kejadian itu, mangsa menegur tindakan kumpulan berkenaan yang ketika itu hanya seramai tiga orang.

“Akibat berang ditegur, seorang daripada suspek menghubungi lima rakannya sebelum mereka menyerang dan menetak lelaki itu menggunakan parang hingga menyebabkannya cedera di kepala, tangan dan perut sebelum melarikan diri,” katanya.

Menurutnya, isteri mangsa berusia 30-an yang turut berada di tempat kejadian segera menghubungi polis.

“Mangsa dikejarkan ke Hospital Tuanku Jaafar Seremban (HTJS) dan kini berada dalam keadaan stabil,” katanya.

Baljeet berkata, pihaknya yang menerima maklumat mengenai kejadian itu melakukan usaha memburu suspek dan memberkas tiga suspek di tiga lokasi berasingan di daerah ini tidak lama selepas itu.

No comments:

Post a Comment