Search This Blog

Sunday, April 3, 2011

3 lelaki edar heroin ditahanBERA 2 April - Polis merampas dadah jenis heroin seberat 43.5 gram daripada tiga lelaki berusia 30-an di Felda Sebertak dekat sini kelmarin.

Ketua Polis daerah, Deputi Supritendan Mohd. Zahid Mohd. Noor berkata, kejayaan itu hasil intipan di sebuah rumah kosong dua tingkat yang dijadikan tempat penagihan sejak sebulan lalu di kawasan tersebut.

Menurut beliau, sebanyak 16 peket plastik berisi dadah heroin dalam bentuk serbuk dan ketulan dijumpai di ruang tamu rumah tersebut.

'Salah seorang suspek cuba melarikan diri dengan memanjat bumbung namun berjaya ditangkap,' katanya kepada pemberita di sini semalam.

Beliau menambah, polis turut menemui lima peket plastik lutsinar dan enam keratan tiub straw berisi serbuk dan bahan ketulan dadah jenis heroin, semasa pemeriksaan fizikal terhadap ketiga-tiga suspek.

Mohd. Zahid memberitahu, hasil ujian saringan awal kesemua suspek didapati positif dadah jenis candu dan siasatan dijalankan mengikut Seksyen 15 (1) (a) Akta Dadah Berbahaya 1952.

Katanya, dadah tersebut dipercayai dibawa masuk dari Pulau Pinang berdasarkan dua suspek berasal dari negeri itu manakala seorang lagi dari Felda Bukit Kepayang, dekat sini.

Ketiga-tiga suspek juga, jelas beliau mempunyai rekod lampau iaitu terlibat dalam kegiatan penagihan dadah lebih 10 tahun dan pernah ditangkap serta dihukum atas kesalahan dadah."
Utusan Malaysia Online - Pahang: "

No comments:

Post a Comment