Search This Blog

Sunday, March 20, 2011

Satu maut, enam parah nahas bas persiaran, dua lori20/03/2011 12:34pm

TAPAH 20 Mac – Seorang penumpang maut, manakala enam lagi parah apabila bas persiaran yang mereka naiki terbabit dalam kemalangan dengan dua buah lori di KM 341.9 Lebuh Raya Utara-Selatan, dekat Bidor awal hari ini.
Ketua Polis Daerah Tapah, Supt Roslan Bek Ahmad berkata, yang terbunuh dikenal pasti Sahad@Shariff Md Din, 74, dari Tanjung Tokong, Pulau Pinang.
Polis masih mengenal pasti mereka yang parah dalam kejadian pukul 4.50 pagi itu yang turut menyaksikan 35 lagi termasuk pemandu bas cedera ringan, katanya kepada pemberita di sini.
Bas itu katanya, membawa 43 penumpang terdiri daripada anggota rombongan yang dalam perjalanan dari Pulau Pinang ke Nilai, Negeri Sembilan.
"Ketika tiba di tempat kejadian, bas terbabit dipercayai merempuh belakang sebuah lori yang membawa muatan bahan mentah.
"Pemandu kemudian memberhentikan bas itu dan menurunkan penumpang sebelum sebuah lori yang membawa muatan kertas merempuh bahagian belakang bas terbabit termasuk beberapa penumpang yang sudah turun daripada bas tersebut,” katanya. – Bernama

No comments:

Post a Comment