Search This Blog

Thursday, March 31, 2011

Lelaki samun pusat snuker ditembak mati31/03/2011 4:56pm

JOHOR BAHARU – Polis menembak mati seorang lelaki dan menahan seorang rakannya, yang dipercayai baru menyamun sebuah pusat snuker yang terletak kira-kira 200 meter dari Balai Polis Permas Jaya, di sini, hari ini.
Ketua Polis Johor Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff berkata kedua-dua lelaki itu dipercayai bersama lapan lagi rakan mereka yang masih bebas, menyamun pusat snuker berkenaan pada kira-kira pukul 5 pagi.
Beliau berkata kejadian bermula apabila seorang lelaki yang cedera di tangan datang ke balai polis memberitahu bahawa dia diserang oleh sekumpulan lelaki bertopeng di premis pusat berkenaan.
"Dua anggota polis kemudiannya bergegas ke tempat kejadian, dan sebaik tiba mereka diserang oleh 10 lelaki yang bersenjatakan parang sejurus selepas mereka memperkenalkan diri sebagai anggota pihak berkuasa,” katanya kepada pemberita di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Johor, di sini, hari ini.
Katanya dalam usaha mempertahan diri, anggota polis itu terpaksa melepaskan tiga das tembakan yang menyebabkan seorang daripada kumpulan lelaki itu mati di tempat kejadian, manakala seorang lagi cedera di kaki.
Mohd Mokhtar berkata polis kemudian dapat menahan seorang daripada mereka, namun lelaki yang cedera di kaki itu berjaya melarikan diri bersama tujuh yang lain.
Katanya kumpulan 10 lelaki berusia sekitar 20an itu dipercayai baru menyamun juruwang serta pelanggan pusat berkenaan, dan melarikan pelbagai barang seperti seutas rantai dan dua telefon bimbit, serta wang tunai RM1,200.
"Tiga pelanggan mengalami kecederaan selepas ditetak oleh kumpulan lelaki itu, dan mereka kini dirawat di Hospital Sultanah Aminah, di sini,” katanya dan menambah polis merampas lima parang serta tiga topeng yang dipercayai digunakan oleh penjenayah dalam kejadian itu. - Bernama

No comments:

Post a Comment