Search This Blog

Thursday, March 31, 2011

Kes Sosilawati: 4 tertuduh mengaku tak bersalah31/03/2011 12:36pm

SHAH ALAM – Bekas peguam, N.Pathmanabhan dan tiga pekerja ladang, T.Thilaiyagan, R.Matan dan R.Khatavarayan mengaku tidak bersalah di Mahkamah Tinggi di sini hari ini, terhadap empat tuduhan membunuh jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga individu lain pada 30 Ogos tahun lepas.
Keempat-empat tertuduh membuat pengakuan itu selepas pertuduhan dibacakan terhadap mereka di hadapan Pesuruhjaya Kehakiman Datuk Akhtar Tahir.
Akhtar menetapkan selama tiga bulan untuk perbicaraan bermula 4 Julai ini dan membenarkan permohonan pendakwaan supaya kesemua tertuduh dibicarakan bersama.
Pathmanabhan, 42, Thilaiyagan, 20, Matan, 21, dan Khatavarayan, 31, didakwa membunuh Sosilawati, pegawai bank Noorhisham Mohamad, 38, peguam Ahmad Kamil Abdul Karim, 32, dan pemandu Sosilawati, Kamaruddin Shamsuddin, 44, di Lot no 2001 Jalan Tanjung Layang, Tanjung Sepat, Banting, pada 30 Ogos tahun lepas.


Mereka didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman mati mandatori, jika sabit kesalahan. - Bernama

No comments:

Post a Comment