Search This Blog

Thursday, March 3, 2011

Katie Holmes saman majalah Star RM152j


2011/03/03

 Katie Holmes
Katie Holmes
Aktres berang dikaitkan penyalahgunaan dadah

LOS ANGELES: Aktres Katie Holmes kelmarin memfailkan saman berjumlah AS$50 juta (RM152 juta) terhadap majalah Star kerana memfitnahnya dengan menyiarkan cerita muka surat depan menuduh dia menagih dadah.
Saman itu difailkan di Mahkamah Persekutuan Los Angeles terhadap edisi Januari majalah itu dengan tajuk Mimpi Ngeri Penagih, Katie Penagih Jijik.
Berita didalamnya memuatkan dakwaan isteri Tom Cruise itu terperangkap dalam lingkungan rawatan ketagihan, tetapi tidak membuat tuduhan penggunaan dadah. Namun ia menyatakan aktres itu menjalani sesi kaunseling di Gereja Scientology, mengikut saman itu.
Cruise adalah seorang daripada pengikut fahaman itu di Hollywood.

“Tuduhan jahat yang dibuat majalah Star mengenai Katie tidak benar, tidak bermoral dan melanggar undang-undang,” kata peguam Bert Fields dalam kenyataan.

Holmes, 32, menuntut RM152 juta untuk tuntutan ganti rugi.
Majalah Star, yang diterbitkan oleh American Media Inc yang beribupejabat di Florida adalah anggota kumpulan akhbar mingguan National Enquirer.

Jurucakap untuk American Media berkata, syarikat itu akan melawan saman itu dan peguamnya menunggu peluang untuk mendedahkan pengalaman Holmes dengan Scientology.

Peguam Holmes berkata, aktres itu terpaksa memfailkan saman untuk mempertahankan reputasinya selepas American Media enggan menarik balik penipuan mengenainya.

Perkahwinan Holmes dengan Cruise yang mencecah lima tahun sering menjadi sasaran media berhubung pelbagai spekulasi.

Holmes berkata, berbanding semua cerita yang diadakan-adakan mengenainya, inilah yang paling melampau. – Reuters

No comments:

Post a Comment