Search This Blog

Thursday, March 31, 2011

Denda RM2,600 kerana miliki dadahJOHOR BAHRU - Mahkamah Majistret Jenayah, di sini, semalam, menjatuhkan hukuman denda berjumlah RM2,600 atau penjara empat bulan ke atas seorang lelaki bagi dua pertuduhan memiliki dua jenis dadah yang ditemui dalam serbuan di pangsapuri di Bandar Seri Alam, Pasir Gudang.

Bagi pertuduhan pertama, Mohd Zan Hazly Zulkifli, 25, ditahan anggota polis Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Seri Alam atas kesalahan memiliki paket plastik lut sinar berisi ketulan mampat kanabis seberat 1.64 gram.

Dalam serbuan sama, dia juga dituduh memiliki enam paket plastik lut sinar berisi methamphetamine seberat 0.60 gram yang membawa kepada pertuduhan kedua sekali gus melakukan kesalahan di bawah Seksyen 12 (2) Akta Dadah Berbahaya 1952 dan boleh dihukum di bawah Seksyen 12 (3) serta dibaca bersama di bawah Seksyen 34 Kanun Keseksaan.

Ketika pertuduhan dibacakan, Mohd Zan tanpa diwakili peguamnya hanya mengangguk faham seterusnya mengaku salah di atas perbuatannya dan meminta Majistret, Hafizah Johor Ariff Johor meringankan hukuman.

No comments:

Post a Comment