Search This Blog

Thursday, March 3, 2011

DBKL roboh 19 premis pelacuran

KUALA LUMPUR: Lebih sembilan premis pelacuran di Jalan Brickfields dan Jalan Petaling dirobohkan penguat kuasa Jabatan Keselamatan dan Penguatkuasaan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (JKP DBKL) dalam satu Operasi Bersepadu Rumah Pelacuran di sini, semalam.
Operasi yang bermula kira-kira jam 12 tengah hari itu disertai 120 anggota penguat kuasa DBKL termasuk beberapa anggota polis dari Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur, kakitangan Jabatan Imigresen Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (WPKL), Jabatan Pendaftaran Negara WPKL, Jabatan Agama Islam WPKL, kakitangan Tenaga Nasional Berhad (TNB) dan Syarikat Bekalan Air (Syabas).

Dalam serbuan semalam enam pelacur dan dua ‘bapa ayam’ dicekup di sebuah premis di Jalan Petaling ketika sedang melakukan aktiviti seks sebelum semua mereka diserahkan kepada pihak polis manakala pelanggannya melarikan diri.

Penguasa JKP DBKL, Minhat Ahmad, berkata dalam operasi terbabit pihaknya mengenalpasti lapan premis aktif menjalankan kegiatan pelacuran manakala sebuah premis menutup operasi.

Katanya, daripada lapan premis itu pihaknya merobohkan 185 bilik yang digunakan untuk aktiviti pelacuran yang mana jumlahnya menunjukkan kadar penurunan.


Sementara itu seorang wanita layak digelar nenek masih menjalankan kegiatan pelacuran walaupun sudah 15 kali ditahan dan merengkok dalam lokap.

Sumber polis berkata, dalam operasi kira-kira jam 12 tengah malam itu, polis menahan wanita berusia 55 tahun sedang berlegar-legar di sekitar hotel sambil menegur lelaki yang lalu-lalang dengan menawarkan khidmat seks.myMetro

No comments:

Post a Comment