Search This Blog

Thursday, March 31, 2011

Budak maut dirempuh kereta api


31 MAC 2011: Jenazah bayi 19 bulan, Mohd Adam Mukris Mohd Ariff Jaafar yang maut selepas dirempuh sebuah kereta api dibawa oleh anggota keluarga untuk di hantar ke Hospital Machang untuk dibedah siasat, di Machang, Kelantan. - Utusan/ROSNI MASRI

2011/03/31

MACHANG: Seorang budak lelaki berusia setahun tujuh bulan mati dirempuh keretapi di Kilometer 457.5 antara Kampung Sungai Bedal dan Temangan, dekat sini pagi tadi.

Ketika kejadian 8.50 pagi itu, mangsa Ahmad Mukhriz Mohd Atif dikatakan sedang menyeberangi landasan keretapi kerana mengekori datuknya yang berada berhampiran landasan tersebut melihat tanaman tebu yang diusahakan di tanah rezab Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB).
Ketua Bahagian Pengurusan Polis Daerah Machang, ASP Loo Lian Lay, berkata Mahmud Mat Daud, 58, mendapati cucunya maut di tempat kejadian akibat kecederaan di muka dan badan, dan mayat Ahmad Mukhriz dibawa ke Hospital Machang untuk bedah siasat.
"Mahmud membuat laporan di Balai Polis Temangan mengenai kejadian itu," katanya kepada pemberita di sini.

Sementara itu, Pengurus KTMB Wilayah Timur Ibrahim Sulaiman, berkata punca kejadian sedang disiasat dan keretapi yang terbabit ialah Ekpress Senandung Wau dari Kuala Lumpur ke Tumpat. - BERNAMA 

No comments:

Post a Comment