Search This Blog

Thursday, March 3, 2011

Akibat tidak guna jejantas

SH


JOHOR BAHRU – Gara-gara tidak menggunakan jejantas, seorang peniaga kuil maut apabila dilanggar sebuah kenderaan dalam kejadian langgar lari di kilometer 10.8 Jalan Ayer Hitam-Johor Bahru, di sini, malam kelmarin.

Mangsa, Vimala Devi, 52, meninggal dunia di tempat kejadian akibat cedera parah di kepala selepas dirempuh sebuah kenderaan menghala ke Johor Bahru.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Ruslan Hassan berkata, ketika kejadian, mangsa dipercayai cuba untuk menyeberang jalan menghala ke arah kuil berdekatan.

Dalam kejadian kira-kira jam 9 malam, mangsa yang berusia 52 tahun menunggang motosikal bersendirian sebelum terbabit dengan kemalangan itu.

“Berdasarkan siasatan awal, kami percaya mangsa tidak menggunakan jejantas ketika melintas jalan, kenderaan yang merempuh mangsa dipercayai melarikan diri.

“Saya ingin nasihatkan kepada orang ramai supaya menggunakan jejantas ketika melintas jalan dan sentiasa berwaspada untuk menjamin keselamatan masing-masing,” katanya.

Kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan beliau meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kejadian itu supaya menghubungi mana-mana balai polis berhampiran.

No comments:

Post a Comment