Search This Blog

Sunday, March 20, 2011

4 pasangan ditangkap khalwatSeorang remaja lelaki cuba bersembunyi di bahagian atas siling bagi mengelak ditangkap pihak berkuasa di sebuah rumah tumpangan di Tawau, semalam.


TAWAU 19 Mac - Bersembunyi di atas siling, berpura-pura menghantar beg dan mengaku pasangan sebagai adik kandung adalah antara gelagat empat pasangan Islam yang ditangkap khalwat dalam operasi bersepadu yang diadakan di daerah ini malam tadi.
Kesemua mereka yang berusia belasan hingga 30 tahun, ditahan dalam sebuah rumah tumpangan dalam operasi melibatkan enam jabatan, diketuai oleh Majlis Perbandaran Tawau (MPT).
Lima jabatan lain adalah Jabatan Kesihatan, Jabatan Kastam Diraja Malaysia, Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sabah (JHEAINS), Jabatan Imigresen serta Polis Diraja Malaysia (PDRM).
Selain empat pasangan itu, JHEAINS turut menahan seorang wanita Islam lain kerana bekerja di sebuah premis yang menjual minuman keras dan dia didakwa atas kesalahan bersubahat menjual arak.
Ketua operasi yang juga merangkap Pegawai Penguat Kuasa MPT, Azinun Sanarul berkata, dalam operasi yang sama, MPT turut memeriksa enam premis perniagaan serta mengeluarkan tiga notis amaran dan tiga kompaun.
Katanya, notis dan kompaun itu dikeluarkan kerana premis-premis terlibat melakukan kesalahan di bawah Ordinan Awam, Undang-Undang Kecil (Hotel dan Rumah Tumpangan).
"Selain itu, Imigresen turut membuat beberapa tangkapan dalam operasi ini. Sehingga ini, saya difahamkan mereka masih melakukan siasatan sebelum laporan dikemukakan kepada MPT," katanya di sini hari ini.

No comments:

Post a Comment