Search This Blog

Sunday, February 6, 2011

Tercampak tepi cerunSUNGAI UDANG - Tanda tanya mengenai sebuah motosikal remuk yang didapati tersadai di Jalan Sungai Udang, dekat sini terjawab dengan penemuan mayat seorang lelaki, semalam.

Dalam kejadian kira-kira 8.10 pagi itu, mayat anggota tentera itu ditemui tersorok di cerun bukit kira-kira dua meter daripada motosikalnya itu.

Mangsa yang menunggang motosikal jenis Honda Wave 100 dikatakan terbabas dan melanggar pembahagi jalan, sebelum tercampak ke tepi cerun berkenaan.

Bagaimanapun, orang ramai dikatakan tidak menyedari mangsa tercampak di cerun bukit itu sebelum ditemui salah seorang yang melalui kawasan berkenaan.

Ketua Turus Trafik Melaka Tengah, Superintendan Poonam E Keling berkata, mangsa dikenali sebagai Benjamin Rentap anak Boo, 24, dipercayai terbabas sendiri semasa menunggang motosikal.

“Motosikalnya terbabas ke kiri jalan ketika melalui selekoh berkenaan sebelum mangsa tercampak ke celah cerun tanah tinggi berkenaan.

“Mangsa dipercayai dari arah Sungai Udang menghala ke Batu Berendam turut melanggar pembahagi jalan,” katanya di sini, semalam.

Beliau berkata, mangsa yang mengalami kecederaan di kepala dan beberapa anggota badan meninggal dunia di tempat kejadian.

Sementara itu, suasana hiba di tempat kejadian apabila beberapa rakan mangsa dari Kem Sungai Udang, di sini tiba sejurus selepas itu.

Mayat mangsa kemudian dibawa ke Hospital Melaka (HM) untuk bedah siasat.

No comments:

Post a Comment