Search This Blog

Monday, February 28, 2011

Peragut Jom Heboh kantoi
KUALA TERENGGANU - Kantoi! Hasrat seorang peragut yang ingin mengambil kesempatan mengaut keuntungan dengan menjadikan pengunjung Karnival Jom Heboh yang berlangsung di Dataran Shahbandar di sini sebagai mangsa, tidak kesampaian setelah dia berjaya ditangkap orang awam ketika sedang melakukan kegiatan itu, petang kelmarin.

Dalam kejadian jam 5.30 petang itu, peragut wanita itu yang berasal dari Pulau Pinang ditangkap sendiri oleh orang awam setelah gagal memboloskan diri selepas meragut rantai pada leher salah seorang kanak-kanak di lokasi kejadian.

Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner (ACP) Zamri Shamsuddin berkata, penangkapan peragut wanita berusia 39 tahun itu diyakini mampu menyelesaikan masalah tiga lagi kes jenayah ragut yang dilaporkan sepanjang dua hari iaitu pada 25 dan 26 Februari lalu.

“Hasil siasatan awal, kami dapati kanak-kanak berumur lapan tahun ke bawah menjadi mangsa sasaran utama suspek, mungkin untuk memudahkan kerjanya,” katanya.

Menurut Zamri, selain berjaya menangkap peragut wanita, kerjasama daripada orang awam juga berjaya mematikan hasrat seorang lelaki yang cuba mencuri motosikal pengunjung di situ.

“Alhamdulillah, dengan kejayaan ini membuktikan hasrat ingin menjalinkan kerjasama yang baik di antara anggota polis dan orang awam tercapai seperti mana yang diuar-uarkan sebelum ini.

“Jadi, saya dengan berbesar hati mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua masyarakat termasuk Kerajaan Negeri yang sentiasa bekerjasama memerangi jenayah di negeri ini,” katanya.
SH

No comments:

Post a Comment