Search This Blog

Monday, February 28, 2011

Maut ditikam depan isteri

SUNGAI PETANI: Angkara dendam, seorang lelaki maut ditikam di bahagian belakang ketika bersembahyang bersama isterinya di sebuah kuil Hindu di Taman Bandar Baru sebelum mayatnya dibuang di tepi jalan di Jalan Amanjaya berhampiran Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH), malam kelmarin.
Dalam kejadian jam 8 malam itu, mayat mangsa yang hanya dikenali sebagai Maran, 31, ditemui orang ramai dalam keadaan terbaring dan berseluar dalam di tepi jalan menuju ke HSAH jam 10 malam.

Rakan mangsa yang enggan dikenali berkata, ketika mangsa bersembahyang bersama isterinya, beberapa lelaki memasuki kuil itu sebelum menikam mangsa dengan senjata tajam di bahagian belakang.

“Tikaman itu menyebabkan mangsa rebah dan dipercayai mati di tempat kejadian. Penyerangnya kemudian dipercayai membawa mangsa dari kuil itu sebelum mencampak mayatnya di tepi jalan,” katanya.

Isteri mangsa yang terkejut dengan kejadian di depan matanya itu, bertindak melarikan diri.


Katanya, kejadian itu dipercayai berpunca daripada rasa tidak puas hati kumpulan lelaki terbabit terhadap mangsa kerana pada malam Khamis lalu berlaku pergaduhan kecil antara mangsa dengan sekumpulan lelaki.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kedah, Asisten Komisioner Mohd Zakaria Ahmad, berkata polis meminta kerjasama orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kejadian itu tampil membantu siasatan.myMetro | Maut ditikam depan isteri

No comments:

Post a Comment