Search This Blog

Monday, February 28, 2011

Dihempap gajah

KUANTAN: “Saya hanya fikir suami akan tempang atau cacat selepas dihempap gajah ketika acara terakhir mandi bersama haiwan berkenaan,” kata Aida Abdul Aziz, 31, yang menyaksikan suaminya, Yusazly Yusof, 34, berdepan detik cemas dihempap haiwan seberat lebih 100 kilogram (kg) itu di Kuala Gandah, Lanchang, dekat Temerloh pada 6 Februari lalu.
Menurut Aida, kejadian berlaku kira-kira jam 4.30 petang ketika suaminya bersama ahli keluarga lain mandi bersama gajah apabila haiwan itu tiba-tiba merebahkan badan.

Menurutnya, suaminya yang tidak sempat melarikan diri, dihempap gajah berkenaan pada kaki kanannya, tetapi Yusazaly melepaskan diri dan berenang ke tepian untuk menyelamatkan diri.

Katanya, beberapa minit kemudian suaminya berasa sakit dan tidak selesa untuk berjalan, tetapi menyangka kaki hanya terseliuh.

“Dalam perjalanan pulang ke Kuantan, suami meminta adik saya memandu kerana tidak tahan menanggung kesakitan lalu kami membawanya ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) di sini, untuk pemeriksaan.


“Kami dimaklumkan tiga jari kaki kanan suami patah akibat dihempap gajah berkenaan menyebabkan dia tidak dapat bekerja selama dua minggu,” katanya yang ditemui di Indera Mahkota, semalam.

Menurutnya, susulan itu, dia menghubungi pengurusan Kuala Gandah untuk memaklumkan mengenai perkara berkenaan yang dianggapnya cuai menjaga haiwan ketika acara berkenaan.myMetro | Dihempap gajah

No comments:

Post a Comment