Search This Blog

Monday, February 7, 2011

2 warga Myanmar mati disembelih dalam asrama

2011/02/07

SERI KEMBANGAN: Dua lelaki Myanmar ditemui mati dibunuh dengan lebih 12 kesan tikaman pada dada dan disembelih menggunakan pisau pemotong daging di tingkat tiga sebuah asrama di Taman Universiti Indah, di sini awal pagi semalam.

Mangsa berusia 20-an yang juga pekerja di Syarikat Kitar Semula Dakwat Pencetak di sini di temui orang awam yang curiga melihat kesan darah di tingkat bawah bangunan berkenaan sebelum menghubungi polis dan kejadian dipercayai berlaku jam 3 hingga 6.30 pagi.
Pemeriksaan di lokasi kejadian mendapati seorang mangsa yang hanya memakai kain pelikat ditemui terbaring berlumuran darah di ruang tamu dan lebih 10 tetakan di dada. Seorang lagi mangsa ditemui lengkap berpakaian di sebuah bilik tetapi ada kesan disembelih dan 12 kesan tetakan di dada.
Ketua Polis Daerah Serdang, Superintendan Abdul Razak Elias, berkata siasatan awal mendapati ada kesan pergelutan di lokasi kejadian dan suspek dipercayai cedera berikutan kesan darah di sepanjang laluan tangga tingkat tiga hingga ke bawah.

“Asrama berkenaan menempatkan empat pekerja, namun dua lagi rakan mangsa masih dikesan untuk siasatan lanjut. Polis percaya dalang di sebalik kejadian lebih daripada seorang. Susulan kejadian itu, seramai 30 warga asing termasuk seorang wanita ditahan untuk msembantu siasatan,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian.

Abdul Razak berkata, motif kejadian masih dalam siasatan dan polis akan mengambil keterangan majikan mangsa sebaik pulang dari bercuti di Hong Kong.
Berita Harian Online | 2 warga Myanmar mati disembelih dalam asrama

No comments:

Post a Comment