Search This Blog

Sunday, January 16, 2011

Woods geledah rumah janda

2011/01/16

MIAMI: Elin Nordegren, janda bekas pemain golf nombor satu dunia Tiger Woods, mendakwa bekas suaminya menyelinap masuk dan menggeledah rumahnya di Florida, untuk membaca diari dan mencari dokumen peribadinya. 

Majalah National Enquirer melaporkan, Elin memberitahu rakannya, kejadian berlaku ketika beliau meninggalkan dua anak mereka dalam jagaan Woods untuk bercuti pada hari kesyukuran.
Woods menggunakan kedua-dua anaknya sebagai alasan kepada pembantu rumah Elin, mereka tertinggal sesuatu dan perlu mengambilnya.

Woods menggeledah rumah, mencari dokumen peribadi dan membaca diari untuk mengetahui cinta baru dalam hidup saya. Saya berasa dikhianati. 

Saya benar-benar marah. Dia tiada hak berada di rumah saya. Saya tidak mahu dia curi-curi mengintip kehidupan peribadi atau menyelongkar laci, almari dan cuba mencari diari. 

Saya rasa dia sentiasa mengintip. Perkahwinan kami sudah berakhir, tidak bolehkah dia menerimanya? Saya hanya ingin meneruskan kehidupan tetapi dia seperti tidak mahu menghadapi kenyataan, katanya. 
Elin berkata, beliau menyimpan jurnal peribadinya seawal 2001 dan mencatatkan setiap butiran terperinci kehidupannya. 

Woods yang diketahui masih menyayangi isterinya, dilaporkan kecewa apabila mengetahui Elin berjaya meneruskan kehidupannya, ma-lah kini sudah menemui lelaki lain. 

Woods tidak pernah mahu bercerai dengan Elin dan sejak perpisahan mereka, dia menjadi amat cemburu terhadap wanita itu, kata sumber. 

Diari Elin dilapor mencatatkan pelbagai maklumat mengenai kehidupan dan perceraiannya termasuk juga lelaki terbaru dalam hidupnya. 

Bulan lalu, akhbar The Sun melaporkan teman lelaki terbaru Elin ialah pelajar dari Afrika Selatan berusia 35 tahun yang belajar bersamanya di Kolej Rollins. 
Berikutan kejadian itu Elin mengambil keputusan menyambut Krismas bersama kedua-dua anaknya di Sweden, berjauhan daripada Woods. 

Pasangan itu secara rasmi bercerai Ogos lalu, sembilan bulan selepas Woods mengalami kemalangan kereta dan pada malam sambutan hari kesyukuran. Agensi

No comments:

Post a Comment