Search This Blog

Saturday, January 22, 2011

Tetak kepala geram dapat emas tiruan


SUBANG: Seorang wanita cedera di belakang kepala selepas ditetak wanita lain yang datang bersama tiga rakan untuk menyamun rumah mangsa di Taman Pinggiran Subang USJ di sini, petang semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 3.40 petang itu, mangsa, N Ananthi, 44, yang sedang berehat di rumahnya tiba-tiba didatangi empat orang termasuk dua wanita menaiki sebuah Perodua Kancil.

Katanya, seorang daripada wanita itu turun dari kereta sebelum memanggil mangsa dengan berpura-pura bertanyakan anak mangsa yang ketika itu tiada di rumah sebelum meminta segelas air.

“Saya masuk mengambil air yang diminta sebelum keempat-empat mereka menyerbu masuk dan mengikat tangan serta kaki saya.

“Bukan itu saja, mereka mengugut saya menggunakan parang agar menyerahkan barang kemas,” katanya.

Ananthi berkata, selepas menggeledah rumahnya, mereka menemui beberapa barangan kemas miliknya tetapi ia adalah emas tiruan.

“Menyedari barang kemas itu tiruan, seorang daripada wanita terbabit bertindak menetak belakang kepala saya menyebabkan saya menjerit kesakitan,” katanya.

Katanya, jeritannya didengari jiran sebelum dia datang untuk memeriksa apa yang berlaku. Kehadiran jirannya itu disedari suspek yang kemudian bertindak mengejar jirannya itu sehingga memaksa dia melarikan diri dan bersembunyi di dalam rumah.

Menurutnya, mereka mengambil masa hampir 20 minit menyelongkar rumahnya sebelum melarikan diri.

Sementara itu, Ketua Polis Subang, Asisten Komisioner Zainal Rashid Abu Bakar mengesahkan menerima laporan itu dan kes disiasat mengikut Seksyen 395/397 Kanun Keseksaan kerana melakukan samun bersenjata. Katanya, anaknya yang pulang selepas itu terkejut dengan apa yang berlaku sebelum membawanya ke klinik berhampiran dan menerima sembilan jahitan.

Sementara itu, Ketua Polis Subang, Asisten Komisioner Zainal Rashid Abu Bakar ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan itu dan kes disiasat mengikut Seksyen 395/397 Kanun Keseksaan kerana melakukan samun bersenjata.

No comments:

Post a Comment