Search This Blog

Friday, January 7, 2011

Syarikat katering diarah bayar RM9,505
2011/01/07

AYER KEROH: Sebuah syarikat katering di sini, diarah membayar ganti rugi RM9,505 selepas gagal menyediakan makanan serta keperluan seperti dijanjikan untuk majlis kenduri kahwin anak perempuan sulung seorang pelanggannya tahun lalu. 

Syarikat Razak Catering & Events Servis (Razak Catering) milik Abdul Razak Ab Rahman diarah membayar jumlah berkenaan kepada Kamaruddin Husin, 54, membabitkan wang pendahuluan perkhidmatan katering dan nilai perbelanjaan yang terpaksa dikeluarkan bagi menampung kekurangan.
Presiden Tribunal Tuntutan Pengguna Melaka (TTPM), Mohd Nasrim Mohd Salleh yang mendengar tuntutan itu, berkata syarikat terbabit sepatutnya lebih bertanggungjawab menyediakan semua keperluan yang sudah dipersetujui dengan pelanggan sebelum majlis diadakan.
“Dua hidangan iaitu dalca dan pajeri nanas yang ditempah untuk majlis berkenaan basi sebelum majlis bermula, selain syarikat juga gagal menyediakan jumlah makanan dan peralatan kenduri mencukupi serta hiasan majlis mengikut pakej dipersetujui. 

“Justeru, penentang diarah membayar ganti rugi dalam tempoh 14 hari bermula hari ini (semalam). 

“Jika tidak dipenuhi dalam tempoh itu, syarikat boleh dikenakan denda tidak melebihi RM5,000 atau penjara tidak melebihi dua tahun atau kedua-duanya,” katanya di Mahkamah TTPM di sini, semalam.

No comments:

Post a Comment