Search This Blog

Sunday, January 16, 2011

Polis rampas 19 botol heroin


PEGAWAI Penyiasat, Inspektor Mohamad Hafizan Sofian menunjukkan satu daripada 19 botol yang dipercayai mengandungi dadah jenis heroin yang disembunyikan di dalam seluar dan dalam kereta pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Terengganu, hari ini. Turut hadir Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Terengganu, Supritendan Roslan Abd Wahid (kanan). Kesemua botol berkenaan dirampas di hadapan Masjid Terapung, Kuala Ibai. - Foto Rozainah Zakaria

16/01/2011 4:54pm

KUALA TERENGGANU - Walaupun sudah tiga kali keluar masuk penjara, seorang lelaki berumur 55 tahun, di sini, nampaknya tidak kenal erti serik, dia ditahan sekali lagi tiga hari lepas kerana disyaki memiliki heroin.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Negeri, Supritendan Roslan Abd Wahid berkata, lelaki itu ditahan kira-kira pukul 6 petang, Khamis lalu, ketika berada dalam keretanya yang diletakkan di hadapan Masjid Tengku Tengah Zaharah, Kuala Ibai, di sini.
Beliau berkata, ketika ditahan, polis menemui sembilan botol kecil dipercayai mengandungi heroin di dalam poket seluar lelaki itu dan 10 botol lagi ditemui tersembunyi dalam kenderaan.
Katanya, polis turut merampas wang tunai RM3,100 yang dipercayai hasil jualan dadah daripada lelaki itu yang dipercayai pengedar dan penagih dadah tegar, yang pernah menjalani hukuman penjara 34 tahun dan 16 kali sebatan atas kesalahan dadah.
"Keseluruhan rampasan dadah dengan berat kasar kira-kira 96.95 gram itu dianggar bernilai RM30,000,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini. - Bernama

No comments:

Post a Comment