Search This Blog

Saturday, January 29, 2011

Pitam pada sesi soal balas
JAGJIT terpaksa duduk atas kerusi roda sebelum dihantar ke hospital di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur semalam.


KUALA LUMPUR – Mahkamah Majistret di sini semalam gempar apabila seorang peguam tiba-tiba terjatuh dan pitam semasa perbicaraan kes saman bekas suami pengacara dan model Daphne Eleanor Iking terhadap Pengarah Urusan Adidas, Darren Cyoy Khin Ming.
Datuk Jagjit Singh yang mewakili Darren hanya sempat menyoal balas pengadu, Ryan Chong Yiing Yih, 32, selama 20 minit apabila dia terjatuh dan terduduk di kerusinya sambil mengerang kesakitan.
Peguam Akbardin Abdul Kader selaku peguam bersama Jagjit dan mereka yang berada di galeri mahkamah bergegas memberi bantuan kecemasan kepada Jagjit.
Sehubungan itu, Majistret Engku Ahmad Rashdi Engku Abdillah membenarkan prosiding ditangguh selama 15 minit bagi memberi ruang kepada Jagjit untuk berehat.
Selang beberapa minit kemudian, Jagjit terpaksa dipapah keluar oleh Akbardin dan kemudian diusung dengan kerusi roda untuk dibawa ke hospital bagi mendapatkan rawatan lanjut.
Terdahulu, sebelum perbicaraan bermula, Jagjit beberapa kali memohon penangguhan kerana beliau menghidap bronkitis selain turut mengemukakan sijil cuti sakit dari hospital kerajaan dan swasta.
Bagaimanapun, Engku Ahmad Rashdi bertegas supaya prosiding tetap diteruskan kerana sebelum ini ia telah dua kali tertangguh disebabkan ketidakhadiran Darren ke mahkamah.
Menurut Engku Ahmad Rashdi, sekiranya Jagjit tidak boleh menyoal saksi, tugas tersebut boleh diserahkan kepada Akbardin sebaliknya Akhbardin mendakwa tidak boleh berbuat demikian kerana mereka telah membahagikan kerja masing-masing.

No comments:

Post a Comment