Search This Blog

Saturday, January 8, 2011

Nur Ain gemar menyakat keluarga

SH

JOHOR BAHRU – Mangsa tikaman 19 kali dan disimbah cuka getah, Nur Ain Ashikin Jemedi, 17, merupakan seorang yang berperwatakan ceria.

Kakaknya, Marlina, 30, yang sentiasa menemani Nur Ain yang meninggal dunia selepas dimasukkan ke Hospital Sultan Ismail (HSI) di sini sejak 16 Disember tahun lalu itu menyifatkan adiknya seorang yang kuat menyakat di kalangan ahli keluarganya.

“Beberapa hari sebelum kejadian Nur Ain ditikam dan disimbah asid, dia kelihatan semakin ceria dan suka bergurau. Malah dia juga rajin membantu kerja-kerja memasak di dapur sedangkan sebelum ini dia tidak gemar ke dapur.

“Arwah juga suka menyakat anak-anak saudaranya ,”katanya ketika di temui di HIS, di sini, semalam..

Marlina yang merupakan kakak sulung berkata, keluarganya reda dengan kematian mangsa berikutan sedih melihat penderitaan yang dialami mangsa akibat kejadian tersebut.

Nur Ain Ashikin, 17, meninggal dunia pada 8.32 pagi semalam di Hospital Sultan Ismail sambil ditemani tiga beradik yang lain.

Bagaimanapun, ibu mangsa, Tuminah Samsuri, 54, tidak berada di hospital berkenaan.

Dalam kejadian pada pukul 9.15 pagi 16 Disember lalu di Kampung Baru Sungai Redan, Kota Tinggi, Nur Ain Ashikin ditikam dengan pisau sebanyak 19 kali oleh suspek lelaki yang dikenali di rumahnya.

Mangsa juga melecur hampir 70 peratus akibat disimbah cuka getah oleh suspek yang juga anak angkat keluarga itu, akibat tidak dapat menerima hakikat cintanya tidak berbalas dan cemburu buta.

No comments:

Post a Comment