Search This Blog

Saturday, January 22, 2011

Norhanani dibenar keluar hospital


KUALA LUMPUR: Mangsa tragedi dihempap batu ketika mendaki Bukit Broga, Norhanani Shaimi, 23, dilaporkan stabil dan dibenarkan keluar dari Hospital Pakar Kajang, semalam.
Bapanya, Shahimi Abdan, 50, ketika dihubungi berkata, tiada kecederaan serius menimpa anaknya, namun insiden itu memberi sedikit kesan kerana sebelum ini Norhanani pernah terjatuh di bilik air pada 2008 menyebabkan tulang belakangnya retak.

Menurutnya, ketika ini, anaknya berehat di rumah dan diberi cuti sakit sehingga minggu depan.

“Anak saya boleh berjalan sedikit tetapi tidak boleh berdiri lama akibat kecederaan dialaminya.

“Norhanani perlu semula ke hospital pada 28 Januari ini bagi mengetahui perkembangan lanjut mengenai kecederaannya itu,” katanya.

Shahimi berkata, buat masa ini anaknya tidak ke kuliah di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam dan berehat di rumah sehingga sembuh.

Semalam Harian Metro melaporkan keseronokan seorang pelajar perempuan UiTM menawan puncak Bukit Broga berakhir tragedi apabila dia ditemui terbaring selepas dihempap batu besar. Difahamkan, mangsa mendaki bukit itu bersama 15 rakan lain kira-kira jam 5 pagi sebelum ditimpa kemalangan itu ketika mahu turun dari bukit berkenaan.

No comments:

Post a Comment