Search This Blog

Friday, January 7, 2011

Lauk kenduri basi

SH: "

AYER KEROH - Sebuah syarikat katering, Razak Catering & Event Servis semalam, diarahkan Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia (TTPM) Melaka membayar ganti rugi RM9,550.

Ia berikutan syarikat berkenaan mengingkari kontrak penyediaan makanan dan menyediakan makanan basi ke atas seorang pelanggan di sebuah majlis perkahwinan, yang berlangsung pada 4 Disember lalu.

Pelanggan, Kamaruddin Husin, 51, ketika ditemui berkata, dia kesal kerana pada hari perkahwinan anak sulungnya, ia dicemari dengan insiden dua makanan disediakan basi, tidak cukup dan beberapa makanan dijanjikan tiada.

“Malah, saya terpaksa mengeluarkan belanja tambahan hampir RM1,000 untuk menampung makanan tidak cukup dan mengupah tukang masak bagi tujuan berkenaan.

“Hanya tiga hidangan disediakan, berbanding lima dalam kontrak bernilai RM13,600 dan dua daripadanya basi sebaik sahaja dihantar ke rumah saya,” katanya.

Menurutnya, dia terpaksa membeli lauk di restoran luar untuk menampung lauk yang habis pada jam 12 tengah hari dan lauk makan beradab pula langsung tidak menepati masakan hotel seperti dijanjikan.

Kamaruddin yang juga Setiausaha Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Kampung Pinang, Tanjung Keling berkata, nasi putih yang dijanjikan juga tidak disediakan."

No comments:

Post a Comment