Search This Blog

Wednesday, January 5, 2011

Cekup 12 GRO asing dalam restoran

myMetro | Cekup 12 GRO asing dalam restoran
PETALING JAYA: Lagi pelayan pelanggan (GRO) warga asing ditahan, kali ini 12 wanita diberkas dalam serbuan di sebuah restoran di premis dua tingkat di Taman Bukit Mayang Emas, di sini, petang semalam.
Dalam serbuan kira-kira jam 4.30 petang itu, sepasukan pegawai termasuk anggota dari Jabatan Siasatan Jenayah Maksiat, Kongsi Gelap dan Perjudian (D7) Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya menyerbu premis terbabit yang dikenal pasti hanya dikunjungi pelanggan tetap.

Ketua Polis Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed yang turut serta serbuan itu berkata, polis melakukan risikan sejurus menerima maklumat awam.

“Premis itu terkunci dan hasil pemantauan dan risikan, kami (polis) menyerbu masuk selepas pemilik terbabit leka dengan kunjungan ‘pelanggan’ tanpa menyedari pergerakan mereka diperhatikan,” katanya.

Bagaimanapun, keadaan dalam premis itu gelap dan hanya disinari kerlipan lampu neon sebelum menemui GRO terbabit.


Arjunaidi berkata, polis mendapati premis itu tidak mempunyai sebarang permit hiburan yang diluluskan pihak berkuasa tempatan (PBT) dan tidak menolak kemungkinan turut menawarkan kegiatan maksiat selepas beberapa tilam dan ruangan khas turut ditemui.

Harian Metro difahamkan pusat hiburan yang terletak di bahagian atas premis bangunan kedai dua tingkat itu dilengkapi sofa dan ruang minum bagi pelanggan dan GRO terbabit.

No comments:

Post a Comment