Search This Blog

Monday, January 24, 2011

Aktres Telugu, Tamil dituduh jadi pelacur

2011/01/24

HYDERABAD: Polis cawangan jenayah Bangalore dilaporkan menahan aktres Tamil dan Telegu, Yamuna serta Suraksha selain orang lain yang bersubahat di sebuah hotel lima bintang di bandar raya berkenaan kerana dituduh terbabit dalam pelacuran, Khamis lalu. 

Serbuan dilakukan di Hotel Royal Gardenia ITC selepas menerima beberapa maklumat, kata pihak berkuasa keselamatan.
Polis kemudian menahan sembilan orang termasuk Yamuna, Suraksha dan rakan mereka, Venu Gopal kerana didakwa menjalankan kegiatan pelacuran.
Suraksha dan Yamuna berlakon dalam beberapa filem Tamil dan Telegu selain siri drama dalam bahasa terbabit. Seorang pemilik sebuah syarikat perisian terkemuka juga adalah antara mereka ditahan. 

Sumber polis memberitahu, ketika serbuan dibuat terhadap bilik hotel berkenaan, sejumlah 2 juta rupee (RM134,122) juga dirampas dari Yamuna manakala 46,000 rupee (RM3,084) dirampas daripada Suraksha. 

Polis juga merampas kereta Toyota Forturner dan Hyundai Electra. Bilik hotel terbabit disewa dengan kadar 28,000 rupee (RM1,877) sejam manakala sejumlah 2 juta rupee terbabit adalah bayaran untuk perkhidmatan Yamuna selama sejam. 

Filem terbaru lakonan Yamuna, Duniya Vijay mula disiarkan sejak Jumaat, sehari selepas beliau ditahan kerana pembabitannya dalam aktiviti tidak bermoral itu. – Agensi 

No comments:

Post a Comment