Search This Blog

Tuesday, December 21, 2010

Wanita terjun Sungai JohorKOTA TINGGI - Angkara cemburu buta terhadap suami yang dikatakan menjalin cinta dengan wanita lain, seorang wanita nyaris lemas apabila bertindak terjun ke Sungai Johor, di sini, semalam.

Timbalan Ketua Polis Kota Tinggi, Deputi Superintendan Muhammad Samsuddin berkata, dalam kejadian jam 6.40 pagi itu, mangsa yang berusia 39 tahun itu dikatakan keluar seorang diri dari rumah menuju ke sebuah jambatan bagi cubaan membunuh diri.

Bagaimanapun katanya, tindakan wanita itu berjaya dihidu seorang pemilik kedai berdekatan apabila mengesyaki sesuatu setelah wanita itu bertindak menuruni sebuah tangga menuju ke tebing sungai tersebut.

“Seorang saksi yang kebetulan baru membuka kedai terkejut melihat seorang wanita menuruni tangga menuju ke tebing sungai tersebut sebelum bertindak meminta bantuan orang kampung.

“Penduduk yang ke tempat kejadian terkejut apabila wanita itu sudah terapung di dalam sungai sebelum mereka berjaya menyelamatkan mangsa yang ketika itu dalam keadaan lemah dan tidak sedarkan diri,” katanya kepada Sinar Harian.

Muhammad berkata, mangsa dihantar ke Hospital Daerah Kota Tinggi bagi menjalani rawatan kecemasan.

Beliau berkata, siasatan polis mendapati wanita itu dipercayai menghadapi tekanan perasaan akibat cemburu kononnya suaminya itu mempunyai kekasih lain.

“Kebiasaannya, suami wanita itu menghantarnya ke Perhentian Bas Tembioh, Kota Tinggi, tetapi pada hari kejadian, wanita terbabit bertindak keluar seorang diri sebelum menghubungi salah seorang anaknya dan menyatakan hasrat untuk membunuh diri,” katanya.

“Terkejut dengan keadaan itu, suami mangsa terus ke perhentian bas terbabit, namun hampa selepas isterinya tidak ditemui sebelum ke tempat kejadian,” katanya.

Polis difahamkan wanita terbabit berkemungkinan mempunyai tekanan perasaan dan dikatakan sering memarahi suaminya yang bekerja sebagai pemandu van pekerja di salah sebuah kilang di sini.

Beliau berkata, kes itu kini disiasat di bawah Seksyen 309 kanun keseksaan kerana cubaan membunuh diri.

No comments:

Post a Comment