Search This Blog

Tuesday, December 21, 2010

Tiga perompak larikan RM1j

KUALA LUMPUR: Sekumpulan tiga perompak bersenjatakan pistol melarikan wang dianggarkan mencecah RM1 juta yang di simpan dalam sebuah van keselamatan di depan sebuah pusat beli-belah di Kepong, di sini, petang semalam.
Difahamkan, dalam kejadian kira-kira jam 6 petang itu kumpulan perompak terbabit melarikan van berkenaan ketika tiga pekerja kawalan keselamatan berusia antara 20 hingga 30-an itu memasuki pusat beli-belah itu untuk memungut wang hasil perniagaan. Tiga pekerja kawalan keselamatan terbabit meninggalkan van dalam keadaan enjin tidak dimatikan dan terkejut apabila melihat kenderaan itu dilarikan.

Sumber polis berkata, ketiga-tiga mereka yang berusia antara 20 hingga 30-an itu mengejar van itu, namun berhenti apabila dua daripada tiga suspek yang berada di dalam van mengacukan senjata api ke arah mereka.

“Berikutan itu, seorang daripada pekerja kawalan keselamatan terbabit menghubungi polis dan hasil tindakan segera, polis menemui van terbabit di laluan belakang sebuah bangunan kurang 100 meter daripada pusat beli-belah itu kira-kira sejam kemudian.

“Bagaimanapun, semua wang di dalam van terbabit sudah dilarikan. Mereka dipercayai memindahkan beberapa karung dan beg yang mengandungi wang itu ke dalam sebuah kereta yang menunggu di kawasan berkenaan,” katanya.

Difahamkan, ketiga-tiga pekerja syarikat kawalan keselamatan itu akan ditahan bagi membantu siasatan.

No comments:

Post a Comment