Search This Blog

Sunday, December 5, 2010

Seorang maut, tiga cedera parah kereta rempuh tembok simen


PANTAI REMIS - Seorang terbunuh, tiga lagi cedera parah apabila kereta yang mereka naiki terbabit dalam kemalangan di Km 30 Jalan Damai Laut-Batu Hampar, di sini awal hari ini.

Ketua Polis Daerah Manjung, ACP Mohd Jamil Osman berkata, mangsa yang terbunuh dalam kejadian pukul 6.30 pagi itu ialah penumpang kereta Viji a/l Vedi, 25, berasal dari Segari.

Viji yang bekerja sebagai pemandu lori mengalami cedera parah di kepala meninggal dunia di tempat kejadian dan mayatnya dihantar ke Hospital Manjung untuk bedah siasat, katanya ketika dihubungi.

Mohd Jamil berkata, mangsa yang cedera parah ialah pemandu kereta, G.Muneswaran, 26, dan dua lagi penumpang K. Marimuthu, 20, dan M. John Peter, 16. Ketiga-tiga mereka berasal dari sini.

Beliau berkata, John Peter dirawat di sebuah hospital swasta di Ipoh manakala Marimuthu di sebuah hospital swasta di Manjung dan Muneswaran di Hospital Manjung.

Kejadian berlaku ketika kereta itu dalam perjalanan dari Segari ke Batu Hampar dikatakan gagal dikawal lalu terbabas ke kiri jalan dan merempuh tembok simen.

Akibat kejadian itu kereta jenis Proton Waja itu remuk teruk dan kesemua mangsa yang tersepit dikeluarkan oleh Pasukan Jabatan Bomba dan Penyelamat.

No comments:

Post a Comment