Search This Blog

Sunday, December 5, 2010

Seorang maut, 4 cedera

SUNGAI DULANG - Seorang lelaki maut dan empat cedera apabila kereta Proton Wira yang dipandunya bertembung dengan sebuah kereta di Kilometer 26.5 Teluk Intan-Sungai Dulang kira-kira jam 10.30 malam, malam semalam. 

Ketua Polis Daerah Hilir Perak, Asisten Komisioner Goh Kok Liang berkata, mangsa S Varatharaju, 49, memandu seorang diri dari arah Simpang 3 ke Sungai Dulang memasuki laluan bertentangan sebelum bertembung dengan sebuah kereta. 

Menurutnya, kereta Perodua Kelisa yang dipandu oleh seorang wanita berusia 49 tahun bersama dua anaknya dari arah Sungai Dulang ke Simpang 3 tidak dapat mengelak lalu merempuh kereta mangsa. 

“Rempuhan itu menyebabkan mangsa mengalami kecederaan dalaman dan maut di tempat kejadian, mayat dihantar ke Hospital Teluk Intan untuk tindakan selanjutnya. 

“Manakala pemandu kereta Perodua Kelisa dan anaknya yang berusia 16 dan 14 tahun cedera parah dihantar ke Hospital Teluk Intan,” katanya. 

Kok Liang berkata, disebabkan kemalangan berlaku di kawasan gelap, seorang penunggang motosikal turut mengalami kecederaan parah apabila melanggar kereta mangsa. 

Katanya, penunggang motosikal berusia 17 tahun itu tidak sempat mengelak kereta mangsa sebelum merempuhnya. 

"Kini lelaki itu dirawat di Hospital Teluk Intan. 

"Kami sedang menjalankan siasatan di bawah Sekyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 bagi mengenal pasti punca kejadian,” katanya.

No comments:

Post a Comment