Search This Blog

Tuesday, December 21, 2010

PROJEK KANTOISERI KEMBANGAN – Dua wanita warga Thailand hanya sempat membalut tubuh genit mereka dengan sehelai tuala apabila premis yang dijadikan tempat pelacuran diserbu anggota Penguat kuasa Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ), malam kelmarin.

Difahamkan, wanita terbabit dipercayai baru sahaja melakukan ‘projek’ bersama pelanggan masing-masing berikutan penemuan beberapa kondom terpakai.

Sinar Harian dimaklumkan sebelum itu niat asal sepasukan anggota penguat kuasa MPSJ ke premis itu sebenarnya untuk menyerbu sebuah pusat hiburan.

Namun, anggota yang menjalankan serbuan di Jalan PSK 4, Pusat Perdagangan Seri Kembangan di sini terkejut apabila menemui dua wanita terbabit dalam keadaan separuh bogel.

Pengarah Jabatan Penguatkuasaan MPSJ, Mohd Zulkurnain Che Ali berkata, anggota memecah masuk sebuah premis kira-kira jam 10 malam kelmarin selepas menerima aduan pengusaha menjalankan perniagaan tanpa lesen.

Bagaimanapun, katanya ketika operasi dijalankan, anggota menemui satu lorong tangga yang mencurigakan sebelum melakukan pemeriksaan terperinci di tingkat atas premis tersebut.

“Mengejutkan apabila pemeriksaan dijalankan di tingkat atas rumah kedai itu menemukan anggota dengan 12 ruang yang dibuat sekatan seperti bilik dan ditandakan dengan nombor 1 hingga 12.

“Pemeriksaan dijalankan dari bilik ke bilik sebelum wanita warga Thailand yang dipercayai menjalankan khidmat pelacuran ditemui dalam bilik bernombor 10 dan 12,” katanya.

Zulkurnain berkata, hasil pemeriksaan turut menjumpai kondom yang sudah digunakan di dalam bilik sama wanita berkenaan dicekup.

“Pengusaha premis dan dua wanita itu diserahkan kepada pihak pihak polis untuk tindakan selanjutnya. Bagaimanapun pelanggan yang dipercayai melanggan kedua-dua wanita itu dapat meloloskan diri.

“Manakala Majlis mengambil tindakan di bawah Undang-undang Kecil 3 Undang-undang Kecil Perlesenan Tred Perniagaan Dan Perindustrian MPSJ 2007 kerana menjalankan perniagaan tanpa lesen yang boleh dikenakan denda maksimum sebanyak RM1,000,” katanya

Kata beliau lagi tindakan memecahkan sekatan di dalam premis tingkat atas turut dijalankan kerana premis tersebut tidak mendapat kelulusan yang sah daripada MPSJ.

No comments:

Post a Comment