Search This Blog

Tuesday, December 28, 2010

“Pengedar dadah” cedera ditembak polis28/12/2010 5:24pm

KUALA LUMPUR – Seorang lelaki yang disyaki pengedar dadah, cedera di leher akibat ditembak polis dalam satu kejadian di Projek Perumahan Rakyat (PPR) Taman Intan Baiduri di Kepong hari ini.
Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Zulkifli Abdullah berkata, kejadian kira-kira pukul 11.30 pagi itu bermula apabila beberapa anggota polis yang kebetulan membuat rondaan di kawasan Batu Caves dengan menaiki tiga buah motosikal melihat kelibat sebuah kereta Kancil yang dipandu dalam keadaan mencurigakan.
"Kereta itu dipandu seorang lelaki dalam keadaan mencurigakan dan anggota kita telah meminta lelaki itu untuk memberhentikan kenderaannya untuk pemeriksaan, namun dia enggan berbuat demikian,” katanya kepada pemberita di tempat kejadian di sini.
Beliau berkata, suspek kemudian cuba melarikan diri dengan memandu keretanya dengan laju menyebabkan kereta suspek turut melanggar kenderaan yang lain.
"Satu daripada tiga buah motosikal peronda kita berjaya mengekori suspek sejauh 4km sehingga ke kawasan perumahan ini (Taman Intan Baiduri).
"Suspek kemudian bertindak melanggar motosikal anggota kita hingga menyebabkan anggota kita terjatuh. Melihat keadaan yang terancam, anggota terpaksa melepaskan dua das tembakan yang mana satu dari tembakan itu kena pada leher suspek,” katanya. – Bernama

No comments:

Post a Comment