Search This Blog

Tuesday, December 28, 2010

Penganggur hadapi lima tuduhan merogol gadisSHAH ALAM - Seorang penganggur yang ditangkap ibu bapa teman wanitanya ketika tidur berpelukan di bilik tidur remaja perempuan itu, didakwa di Mahkamah Sesyen semalam atas lima tuduhan merogol.

Mohd Zainu Man, 20, mengaku tidak bersalah terhadap semua tuduhan berkenaan yang dibacakan di hadapan Hakim Wan Mohd Norisham Wan Yaakob.

Tertuduh, yang berasal dari Dabong, Kelantan, didakwa merogol remaja berusia 15 tahun itu kira-kira jam 2 pagi akhir Ogos lalu dan didakwa mengulangi perbuatan itu kira-kira jam 2.30 pagi, awal September lalu.

Dia juga didakwa melakukan perbuatan itu jam 2 pagi, pada akhir September dan awal Oktober lalu, manakala pertuduhan terakhir menyatakan tertuduh melakukan kesalahan itu kira-kira jam 2 pagi, November lalu.

Timbalan Pendakwa Raya Che Rohana Ismail tidak menawarkan jaminan terhadap tertuduh. Bagaimanapun Wan Mohd Norisham membenarkan tertuduh dijamin RM8,000 dengan seorang penjamin bagi setiap pertuduhan.

Beliau juga menetapkan syarat tambahan untuk tertuduh melaporkan diri di balai polis berhampiran setiap Sabtu pertama setiap bulan.

Kes disebut semula 24 Januari ini.

Tertuduh adalah lelaki yang ditangkap ibu mangsa ketika tidur bersama seorang anak perempuannya berusia 15 tahun di rumah mereka, Rabu lalu.

Ketika kejadian, seorang lagi adik mangsa berusia 13 tahun didapati tidur bersama teman lelakinya yang juga remaja bawah umur di dalam bilik yang sama.

No comments:

Post a Comment