Search This Blog

Tuesday, December 14, 2010

Najmi trauma

SEREMBAN: “Sakit mak...Najmi sakit mak”. Itulah rintihan kanak-kanak malang yang kemaluannya ditoreh bapa dalam satu kejadian di Taman Desa Dahlia, Senawang, dekat sini, Jumaat lalu.
Kanak-kanak lelaki dikenali sebagai Mohd Najmi masih menerima rawatan di Hospital Tuanku Jaafar Seremban (HJTS) mengalami trauma berikutan kejadian itu.

Ibu mangsa hanya ingin dikenali sebagai Ana, 26, berkata, anaknya sering memberitahu mengalami kesakitan di bahagian kemaluan kesan daripada kecederaan dialaminya.

“Saya percaya Mohd Najmi mengalami kesakitan yang amat teruk menyebabkannya merintih kesakitan kerana sebelum ini dia seorang anak yang lasak.

“Malah, saya sukar mempercayai suami tergamak melakukan perbuatan ini terhadap Mohd Najmi kerana dia anak kesayangan abahnya,” katanya ketika ditemui di HJTS, di sini, semalam selepas lawatan Skuad Sayang Wanita Umno Bahagian Rasah diketuai Ketua Wanitanya, Habsah Hamid.

Menurutnya, berdasarkan apa yang diceritakan Mohd Najmi pada hari kejadian, suaminya itu dipercayai ingin melakukan upacara khatan terhadap mangsa.

Katanya, suaminya dipercayai melakukan perbuatan itu secara tidak sedar kerana sekiranya dia berada dalam keadaan normal, pasti perkara itu tidak berlaku.

Malah, dia juga dapat melihat perubahan sikap yang ditunjukkan suaminya setahun lalu iaitu selepas anak kedua mereka dilahirkan.
“Suami ada memberitahu saya bahawa dia ingin berubah dan saya memang nampak perubahan dirinya termasuk tidak meninggalkan solat. Namun, pada masa sama dia kerap meracau dan bercakap perkara yang bukan-bukan,” katanya.

No comments:

Post a Comment