Search This Blog

Tuesday, December 21, 2010

Mekanik kereta miliki 200 pil kudaSURA – Helah seorang mekanik yang menjadikan bengkel kereta miliknya sebagai 'port' untuk memasarkan pil kuda terbongkar hasil serbuan polis, pagi semalam.

Mekanik berumur 30-an yang ketika itu sedang tidur dalam kereta yang diletakkan di bengkelnya bagaimanapun terpinga-pinga sebaik sahaja menyedari kehadiran tetamu tidak diundang itu.

Pemeriksaan lanjut polis ke atas suspek akhirnya membawa kepada penemuan 400 biji pil kemerahan disyaki dadah jenis pil kuda.

Timbalan Ketua Polis Daerah, Deputi Superintendan Ismail Abdullah berkata, mekanik terbabit menjadi buruan polis kerana disyaki dalang aktiviti pengedaran pil kuda kepada penagih sekitar.

Ismail berkata, dalam serbuan sama, pihaknya juga berjaya menahan empat lagi rakannya, disyaki penagih dadah berdekatan bengkel kenderaan tersebut.

“Penemuan sejumlah dadah jenis pil kuda dalam poket seluar milik suspek melalui operasi bersepadu itu menguatkan bukti bahawa dia terbabit dengan aktiviti itu.

“Mekanik yang sudah berkeluarga itu kini ditahan reman mengikut Seksyen 12(2) Akta Dadah Berbahaya 1952 manakala empat lagi rakannya disahkan positif dadah dan ditahan mengikut Seksyen 15(1) akta yang sama,” katanya.

No comments:

Post a Comment