Search This Blog

Thursday, December 23, 2010

Lelaki miliki 72kg daun ketum ditahan23/12/2010 7:41pm

KUALA TERENGGANU – Gelagat mencurigakan seorang lelaki yang terlibat dalam kemalangan ketika bercakap dengan anggota polis membawa kepada penemuan 14 guni daun ketum seberat 72 kilogram.
Ketua Bahagian Pengurusan Ibu Pejabat Polis Daerah Setiu, ASP Abdul Hamid Ahmad berkata, kemalangan berlaku pada kira-kira pukul 11 pagi ini apabila kereta Proton Waja yang dipandu oleh lelaki berumur 37 tahun itu terbabas ke dalam parit di Jalan Kampung Langkap.
Beliau berkata, polis yang mendapat maklumat mengenai kemalangan bergegas ke tempat kejadian, namun sikap lelaki itu yang mencurigakan ketika menjawab pertanyaan polis menyebabkan polis membuat pemeriksaan lanjut.
"Hasil pemeriksaan, polis menemui 14 guni daun ketum bernilai kira-kira RM2,600 yang disembunyikan di dalam semak tidak jauh dari tempat kereta itu terbabas,” katanya kepada pemberita di sini, hari ini.
Abdul Hamid berkata, polis menahan lelaki yang berasal daripada Pasir Mas, Kelantan untuk siasatan lanjut, dan siasatan siasatan awal mendapati daun ketum itu dibawa dari Kedah untuk diproses dan dijual di sekitar daerah Setiu. – Utusan
-kosmo

No comments:

Post a Comment